Munkavédelmi audit

Célja, hogy a munkáltató képet kapjon arról, hogy a munkavédelmi gyakorlata megfelel-e a jelenlegi jogszabályi előírásoknak, illetve hatósági elvárásoknak.

A konkrét végrehajtási terv minden esetben az ügyféllel történő egyeztetés alapján készül el, az esetlegesen felmerülő speciális igények, valamint az adott munkáltatóra vonatkozó munkavédelmi sajátosságok figyelembe vételével. Az audit folyamán szakembereink a munkavédelmi ellenőrzések tematikájával teljesen megegyezően járnak el, az alábbiak szerint:

  • Az első fázisban egy (vagy több) helyszíni bevizsgálás szerepel, melynek során a munkavédelmi dokumentációk naprakészségének, a biztonságos, előírásoknak megfelelő munkavégzés feltételeinek, és az egyéni védőfelszerelések használatának ellenőrzése, valamint a munkavállalók nyilatkozatának jegyzőkönyvben történő rögzítése történik.
  • A második fázisban elvégezzük a munkavédelmi iratok igény szerinti időszakra vonatkozó visszamenőleges elemzését, valamint azok tartalmának összevetését a munkavállalói nyilatkozatokban foglaltakkal.
  • A harmadik fázisban összesítő anyagot készítünk.

Az összegzés tartalmát, valamint az audit egyéb tapasztalatait, egy megbeszélés keretein belül ismertetjük az ügyféllel.

 

Ajánlatkérés