Kötelező munkavédelmi dokumentációk elkészítése, felülvizsgálata

 A hatályos jogszabályi előírások alapján a munkáltatóknak számos olyan munkavédelmi dokumentációval kell rendelkezniük, amelyek hiányában nem valósítható meg szabályos foglalkoztatás, és bírság kiszabása lehet a következménye.

Sok esetben a munkáltatók olyan dokumentációkkal rendelkeznek, amelyeknek nem történt meg az időszakos felülvizsgálata. Ez ugyanolyan hiányosság, mintha az adott cég nem rendelkezne ezekkel az iratokkal.

A legfontosabb kötelező dokumentációk:

  • Munkavállalók előzetes és ismétlődő munkavédelmi oktatását igazoló dokumentum (napló, jegyzőkönyv), segédlet és tematika megjelölésével. Oktatások rendje, ezt írásban a munkáltató határozza meg.
  • Munkahelyi kockázatértékelés, kémiai kockázatértékelés dokumentáció, annak éves felülvizsgálatai időrendi sorrendben. Elkészítése munkabiztonsági és munka- egészségügyi szaktevékenységhez kötött.
  • Egyéni védőeszközök juttatásának rendje, munkakörökre meghatározott védőfelszerelések jegyzéke, kiadásukat, cseréjüket igazoló jegyzőkönyv. Az egyéni védőeszköz juttatás rendjének meghatározása munkabiztonsági és munka- egészségügyi szaktevékenységhez kötött.
  • Orvosi alkalmassági vizsgálatok rendje, benne részletesen meghatározva a vizsgálatok irányát. Elkészítése munkabiztonsági és munka- egészségügyi szaktevékenységhez kötött.

Rövid határidővel vállaljuk ezen dokumentációk elkészítését, illetve felülvizsgálatát.

 

Ajánlatkérés